Alkari fájdalom

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktor Úr/Nő!

Lassan két hónapja, hogy fájdalom jelentkezett először a bal, majd a jobb alkaromban. Az alkar felső szakaszán mindkét esetben. Mivel zenész vagyok (szaxofonon és gyakran zongorán is játszom), arra gondoltam, hogy csak megerőltettem a karom.
Próbálkoztam pihentetéssel, sportkrémmel, később más, ízületi fájdalmakra ajánlott gyógyhatású, kizárólag gyógynövénytartalmú készítményekkel. Három hétre gipszet is kaptam a jobb kezemre. Ez idő alatt a fájdalom teljesen megszűnt. (Derékszögben tartott állapotban gipszelték be a karom).
Aztán a gipsz lekerülése után azonnal visszatért a fájdalom.
A kezeimet tudom használni, nincs duzzanat, nincs kipirosodás és láz, de állandóan tartó fájdalom van mindkét karomban. Emeléseknél fáj leginkább. Még egy vizespohár felemelése is fájdalommal jár. Hangszerjátéknál nem jellemző, hogy jobban fájna. (Tehát az ujjak, kézfej mozgatása nem jár fájdalommal).
Negyvenhárom éves nő vagyok.
Vérvételen még nem voltam. Még csak a háziorvos és sebész látott. A sebész teniszkönyökre gyanakodott, de a könyököm táján egyáltalán nem is fáj a karom.
Milyen továbblépést ajánl?
2011. 10. 22. | 12:11

Kedves Kérdező!
Mindenképpen keressen fel egy ortopédiai, vagy baleseti szakrendelést. A teniszkönyök nem feltétlenül jár direkt könyökfájdalommal, sugározhat az az alkarba is, de az is lehet, hogy ínhüvelygyulladása van, esetleg izomgyulladás. Pontos diagnózishoz röntgen, ultrahang és laborvizsgálat szükséges.

Orvosszakértő 2011. 10. 24. | 12:13
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close