Ínhüvelygyulladás bokában

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Ínhüvelygyulladás van a bokámban. Annyi lenne a kérdésem hogy milyen kenőccsel kenegessem?
Kaptam bokarögzítőt és hordtam , de abban is fájt ugyanúgy. Most már enyhébbek a fájdalmak, de ha sokat állok egész nap, vagyis terhelem akkor elkezd fájni. Bokarögzítőben se szabadott volna egyből rá állni?
Nekem 1 hónappal ezelőtt 1 hét gipszsínbe helyezték a bokámat . 1-2 napig jobb volt aztán visszamentem dolgozni és ugyanúgy elkezdett fájni a bokám.Heves fájdalmak jelentkeztek. Most 1 hete ott kellett hagynom az állásomat,a panaszaim enyhültek nem fáj már úgy, mint azelőtt, de ha sokat állok egész nap akkor elkezd fájni ,zsibbadni , enyhe fájdalmak jelentkeznek már csak. Az lenne a kérdésem, hogy mivel tudnám helyrehozni a bokámat, hogy nem fájjon már egy picit se?
2011. 05. 03. | 10:06

Kedves Kérdező! Pontos válaszhoz elengedhetetlen a vizsgálat. nagy valószínűséggel nem pihentette eleget a bokáját és ezért panaszos még mindig. Általában 3-4 hétig kell pihentetni a sérült bokát és csak utána kezdeni el a terhelést és a munkát. Amivel segíthet még panaszai csökkentésén az a nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcsök alkalmazása, melyeket recept nélkül lehet kapni a patikákban.

Orvosszakértő 2011. 05. 05. | 14:49
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close