Ínhüvelygyulladás kezelése

Az ínhüvelygyulladás kezelése enyhébb esetben hideg vizes borogatással is történhet, azonban makacs vagy gennyes ínhüvelygyulladás esetében célszerű lehet minél hamarabb orvoshoz fordulni és megkezdeni a kezelést.

A fibrines ínhüvelygyulladás kezelése

Enyhébb tünetek esetén elegendő lehet a már említett hideg borogatás, azonban ha súlyosabb gyulladás lép fel, az érintett végtagot 1-2 hétre sín segítségével nyugalomba helyezik. A fájdalom csillapítása céljából szükség lehet gyulladáscsökkentő szerek alkalmazására is. Krónikus, gyakran kiújuló gyulladásnál fizikoterápiás kezelés is felmerülhet a tünetek enyhítésére.

További cikkeinnk erről a témáról: Fibrines ínhüvelygyulladás, (Fibrines) ínhüvelygyulladás otthoni kezelése

A gennyes ínhüvelygyulladás kezelése

Amennyiben gennyes ínhüvelygyulladás alakul ki, a teljes regeneráció és az ujj működésének helyreállása csak akkor várható, ha a terápia időben elkezdődik. Első lépésként sebészi úton két ponton is feltárják az ínhüvelyt. Ezután úgynevezett öblítő drainereket vezetnek a feltárt pontokba, hogy antibiotikumos oldattal öblítsék át az ínhüvelyi üreget.

Az ínhüvelygyulladás kezelése során a terápia hat-hét napig tart, a kezelt testrészt gipszsínben rögzítik. Akutabb esetekben az antibiotikumos kúra szájon át is szükségessé válhat hét-tíz napon át.

További cikkünk erről a témáról: Gennyes ínhüvelygyulladás


close