Lovaglóizom-húzódás

Orvos válaszol rovat
Három hónappal ezelőtt meghúzódott a „lovaglóizmom”. Már próbáltam mindent (pihentetés, borogatás, kenőccsel kenés), de semmi változás. Tulajdonképpen sétálni, lépcsőzni tudok, ez nem is okoz semmiféle problémát, de mihelyt egy kicsivel komolyabb mozgást végzek (foci, futás) egyből fájdalmat érzek a lábam között.

Ráadásul rúgásnál az alhasamban is érzem a húzódás tüneteit. Urológián, sebészeten, ultrahangon már voltam vele. Sehol nem találtak semmit. Mindenhol azt mondják, hogy pihentessem, de nem akarom elhinni, hogy egy három hetes-egy hónapos kihagyás nem elég, hogy meggyógyuljon. Mi erről a véleménye és milyen kezelést ajánl rá?
2012. 05. 24. | 20:09

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Az olyan sérülések, mint amilyen az Öné is valóban 4-6 hét teljes pihentetés után gyógyulni szokott. Akkor is, ha nem húzódás, hanem részleges izomszakadás jött létre. A teljes vagy csaknem teljes izomszakadás szokott sokáig panaszt okozni, akár fél évig is lehetnek tünetei. Esetlegesen a gyógyult részleges szakadás miatti hegesedés okozhat még panaszt. Azt javaslom keressen fel egy traumatológiai szakrendelést és egy gyógytornász is nézze meg.

Orvosszakértő 2012. 05. 25. | 10:24
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close