Térdfájdalom 22 éves korban

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

22 éves vagyok és 13 évig versenyszerűen fociztam. Kb. 2 éve mindkét térdemmel problémám van. Szinte minden nap, van olyan hogy egy nap többször is eleinte csak ilyen tompa fájdalom volt, hol az egyik, hol a másik, és sokszor mindkét térdemben egyszerre. Most már éles,szúró fájdalom van, és sokkal sűrűbben mint eddig, és néha "elakadásérzésem" is van, olyankor nem merek megmozdulni mert úgy érzem hogy "törik-szakad" minden. És még egy másik tünet hogy ha leguggolok vagy letérdelek pár percre, akkor felállás után kb. 10 percig nem birok menni.
A Sportkórházban megnézettem, és azt a választ kaptam vizsgálat nélkül (csak szemmel) hogy elhasználódtak a térdeim, nem lehet csinálni vele semmit.
Azt szeretném megkérdezni hogy mi lehet a probléma vele és mi lehet rá a megold
2011. 05. 03. | 19:24

Kedves Kérdező! Vizsgálat nélkül csak általánosságokat tudok Önnek említeni. Alapvetően az a megfogalmazás, hogy elhasználódtak a térdei az helyes, de az nem igaz, hogy nem lehet vele semmit se kezdeni. Ami elképzelhető, hogy az ízületi porca felpuhult, esetleg felrostozódott, a gyűrűporcok megkoptak, vagy beszakadtak, a szalagok megnyúltak, vagy elszakadtak. Pontos válaszhoz vizsgálatok szükségesek. Ha enyhébb az elváltozás, akkor gyógyszeres kezelés is eredményes lehet, ha súlyosabb a kopás, akkor az arthroscopia (műtétes ízületi tükrözés) segíthet. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai szakrendelést. Addig is szedjen valamilyen vény nélkül kapható porcerősítőt és kímélje a térdét.

Orvosszakértő 2011. 05. 07. | 18:25
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close