Járási probléma

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő!
Évek óta problémát jelent számomra a járás. Fájt eleinte a lábam, többször álltam meg kirakat nézés címén, járásom egyre bizonytalanabb, esések sorozata fordult elő teljesen sima járdán, úton, ebből alakultak ki súlyosabb szalag húzódások a lábfejemben, bokámban, térdemben. A járásom egyre rosszabb lett így elektromos kerékpárral közlekedek ha nincs hideg, mert gondot jelent 1-2 kg vitele is. A karom, vállam fáj és olyan érzésem van mintha minden belenyomna a földbe. Közben kiderült, hogy csontsűrűség vesztésem nagy, így injekciós kezelést kapok a kalcium és D vitamin szedése mellet. A csípőmben a fájdalom annyira nagy, hogy a felálláskor megroggyan a lábam, nehezen tudok elindulni. Már a combom egy részében érzek valami szokatlant, hideg, bizsereg, sokszor hatán érzéketlen is. A napokban már járáskor is, mintha megroggyanna a lábam. Persze a rossz, bicegő, lassú járás miatt a térdem, derekam bokám biztosan rosszul terhelem és a fájdalmaim több helyen fokozódnak.
Kérdésem, hogy milyen módon lehet kivizsgálni ennek okát, és milyen betegség állhat mögötte.
57 éves vagyok, 45 éves koromban volt nagy nőgyógyászati műtétem, jelenleg (kb. másfél éve szedek hormonpótló készítméyt) 3 éve volt a keresztcsontomon dermocistás műtétem.
2011. 11. 24. | 10:51

Kedves Kérdező!
Többféle mozgásszervi probléma van, melyek részben összefügghetnek egymással. A csípőfájdalmat és járási nehezítettséget ki kell vizsgálni, hogy vajon csípőkopás, vagy deréktáji eltérések, esetleg gerinccsatorna szűkület, vagy egyéb ok áll a hátterében. reumatológiai és ideggyógyászati vizsgálat szükséges!

Orvosszakértő 2011. 12. 01. | 21:35
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close