Görcsölő vádlik

Orvos válaszol rovat
Kedves Orvosok!

Egy tizenkilenc éves lány vagyok, és azért írok, mert valami baj van az izmaimmal. És pontosan nem tudom mi ez az egész, de eddig mindenhonnan elküldtek.
Egy rövid tollasozás vagy kisebb séta után is már úgy fájnak, görcsölnek a vádlijaim, hogy elsírom magam. Fel tudok állni, de borzasztóan fáj. Most, hogy művészeti felsőoktatási intézménybe járok, sokat dolgozom kezemmel, és érzem, hogy már azok is fájnak. Az izmaim alaphelyzetben is nagyon görcsösek mindenhol, térdem, és könyökeim is fájnak. Próbáltam mindenféle izomlazító, gyulladáscsökkentő kenőcsöt, kalciumot, magnéziumot, de nem jobb tőle. Két éve azt mondták, hogy csonthártyagyulladásom van, mivel fájtak a sípcsontjaim, de csak sejtették, a leletek alapján nem erősítették meg. Most már egy ideje (úgy október óta) egyfolytában beteg vagyok.
Nem tudom, szabad-e még írnom, de már túlléptem a pár mondatot, úgyhogy abbahagyom, és nagyon várom a választ, mivel most Dániában tanulok, és nem tudok orvoshoz menni.
Köszönettel: ...
2011. 02. 16. | 00:04

Kedves Kérdező!

Jó lenne, ha leírná, hogy milyen vizsgálatok voltak eddig, pontosan mióta panaszos, összefüggésbe tudja-e hozni valamivel a panaszt, és a családban hasonló betegség előfordult-e. Ennyi információ alapján a kivizsgálás irányát valószínűleg meg tudom mondani.

Orvosszakértő 2011. 02. 23. | 08:40
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close