Baker cysta

Orvos válaszol rovat
Kb. két hete kezdett el fájni a térdem és egy hete a háziorvosom Baker cisztát állapított meg, fáslis térdvédőt írt fel és fájdalomcsillapítót. Másnap mindkét térdemre erős fájdalom jött rá, azóta úgy ahogy rendben vagyok, de még mindig fáj néha és a ciszta sem múlt el, csak mintha kicsit kisebb lenne.

Körülbelül 8 éve volt térdproblémám, porcleválás azt hiszem, de Baker cisztám először van. Angliában dolgozom, és jelenleg táppénzen vagyok, pihentetem a lábam. Meddig ajánlatos kímélnem a lábam és milyen kezelések javasol még a gyógyuláshoz, sajnos itt körülményes ortopédiára eljutni, de augusztus végén megyek haza talán akkor.
2011. 07. 19. | 21:28

Azt javaslom, ha hazaérkezik mindenképpen keressen fel egy ortopédiai szakrendelést. A Baker ciszta tulajdonképpen egy tünet. Akkor alakul ki, ha valamilyen rendellenesség (porcleválás, porckopás, gyulladás, stb.) van a térdízületben. A legjobb amit ilyenkor tehet, hogy kíméli a térdét, nem szteroid gyulladáscsökkentő és porcerősítő gyógyszereket kellene szednie. A későbbi vizsgálatok eldöntik, hogy elegendő a gyógyszeres kezelés, vagy műtétre is szükség lesz problémája megoldásához.

Orvosszakértő 2011. 07. 21. | 22:30
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close