Szakértő válaszol rovat

Baker cysta
Tisztelt Doktor!

Kb. két hete kezdett el fájni a térdem és egy hete a háziorvosom Baker cisztát állapított meg, fáslis térdvédőt irt fel és fájdalom csillapítót. Másnap mindkét térdemre erős fájdalom jött rá, azóta, úgy ahogy rendben vagyok, de még mindig fáj néha és a ciszta sem múlt el mintha kicsit kisebb lenne. Körülbelül 8 éve volt térd problémám porcleválás azt hiszem, de Baker cisztám először van.
Angliában dolgozom, és jelenleg táppénzen vagyok pihentetem a lábam. Meddig ajánlatos kímélnem a lábam és milyen kezelések javasol még a gyógyuláshoz, sajnos itt körülményes ortopédiára eljutni, de augusztus végén megyek haza talán akkor.
2011. 08. 02. | 08:24

Kedves Kérdező!

Azt javaslom, ha hazaérkezik mindenképpen keressen fel egy ortopédiai szakrendelést. A Baker ciszta tulajdonképpen egy tünet. Akkor alakul ki, ha valamilyen rendellenesség ( porcleválás, porckopás, gyulladás, stb)van a térdízületben. A legjobb amit ilyenkor tehet, hogy kíméli a térdét, nem szteroid gyulladáscsökkentő és porcerősítő gyógyszereket kellene szednie. A későbbi vizsgálatok eldöntik, hogy elegendő a gyógyszeres kezelés, vagy műtétre is szükség lesz problémája megoldásához.

WEBBeteg orvos szakértő2011. 08. 04. | 12:28
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close