További mozgásszervi betegség

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Kiegészítés: a bokáim és a térdeim is fájnak és a fájás állandósult, semmit nem sportolok már, nem járok el sehova,h. kíméljem, esténként egy kis séta, de fél éve ez van, nonszensz, fiatal vagyok és meg szeretnék gyógyulni! Várom segítségüket, akár el is mennék Önökhöz!

A következő problémám van jelenleg, amivel már lassan fél éve egyik orvos sem tud mit kezdeni: a sípcsontom terhelésre fájt, (futás,stb.) ezzel kezdődött a dolog, elmentem háziorvoshoz, javasolta a lúdtalp betétet, mert szerinte a sípcsont környékén lévő szálak, inak megfeszülnek, nem használt, a fájás állandósult, elmentem ortopédiára, ott kaptam gyógyszert,ami erős szteroid tartalmú, nem javult, készült röntgenfelvétel, semmi elváltozást nem találtak, voltam fogorvosnál, mert azt mondták, előfordulhat valami góc a fogamban, ami okozza, nincs góc, annyit találtak, hogy nőnek a bölcsességfogaim, de minden rendben. Utána elmentem egy ízületi orvoshoz, kaptam tőle 3-féle gyógyszert: egy kenőcsöt. Dolobene-gel, nidol-t és condrosulf tablettát, a nidol szedése után újra előjöttek a fájdalmak. Mi lehet a problémám? Az orvos csonthártya gyulladást és porcgyengeséget diagnosztizált, környezetemben, szüleimnek nem volt porcgyengesége, nekem sem soha.
Még hozzátenném, hogy nyáron egy foci alkalmával többször a betonra estem térddel, utána kezdődött az egész másnap már alig bírtam menni. És kattog a bokám is,ami soha nem volt jellemző ezelőtt! Néha a kezem is fáj az ízületeimnél. Kérem segítsenek, mert már sportolni sem bírok! Mi lehet a probléma?
2011. 03. 15. | 14:57

Kedves Kérdező!

Vizsgálat nélkül nem tudok megfelelő választ adni. Leírása alapján elég sokféle orvosnál járt. Az Ön által leírt terápiák, amiket alkalmaztak az az elgondolásaiknak megfelelő, de hogy eredményt nem értek el velük, valamilyen más úton kell elindulni. Én azt javasolnám, hogy egy reumatológust és, vagy egy immunológust kellene felkeresnie. Belgyógyászati irányból még nem volt a problémája megközelítve. Sok belgyógyászati betegségnek vannak mozgásszervi tünetei és ilyenkor nem a tüneteket kell kezelni a panaszok rendeződéséhez, hanem az alapbetegséget. Ha ez sem vezet eredményre, akkor azt javaslom, hogy keressen fel egy nagyobb ortopédiai osztály, vagy egyetemi klinika szakrendelését és végeztessen el egy ismételt, alapos mozgásszervi vizsgálatot, hátha más szemszögből és tüzetesen ismét megvizsgálva megtalálják a problémája okát!

Orvosszakértő 2011. 03. 21. | 11:44
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close