Térdsérülés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Nő!

Egy elég nagy problémám van, röviden próbálom leírni, eddig még senki nem tudott segíteni benne, minden orvosi segítség kudarcot vallott.
Talán tavaly nyárra tehető, akkor egy foci alkalmával többször betonra érkeztem a térdemmel és erős ütés érte, pár nap múlva már nem tudtam focizni, mert erős fájdalom hasított a sípcsontomba -mintha belülről jött volna a fájdalom- utána minden egyes foci alkalmával, ami hetente 1 alkalom, egyre több és több idő volt a regeneráció, így abbahagytam, már minden porcom a lábamban kattogott, a fájás után elkezdett kattogni a térdem, majd a bokám is, ez pár hónapja tart. Amiket tettem: hűsítő gél illetve Ben-Gay kenőcsös kezelés, nem használt, majd a háziorvosom javaslatára ortopédia és talpbetétet (szerinte a sípcsontban vagy mögötte elhelyezkedő megfeszülő ín váltja ki a fájdalmat a lúdtalp miatt, ortopédián írtak fel gyógyszert, ami szteroid hatású, sajnos a nevét már nem tudom, nem használt. A talpbetétet használom mai napig, mióta mondták. Semmi javulás. Utána elmentem egy ízületi specialistához, ő megállapította, hogy nagymértékű lúdtalpam van és szerinte csonthártya gyulladásom és ízületgyengeségem. Írt fel Dolobene-Gélt, Nidol-t és Condrosulf-ot, sajnos a Nidol kúra végére újra előjött a problémám. Érzem a kattogást a lábamban, nyilall, olyan érzés, mintha belenyilallna valami a lábamba és a bokám is laza, kattog, soha nem volt semmi bajom, nem művelek azóta semmi sportot. Az életminőségem rovására megy, hogy nem lehet semmit csinálnom, úszást ajánlottak és kerékpározást, de semmi mást. Mit tudna javasolni. Néha sétálok, hogy nehogy "berozsdásodjanak" és azért egy kis folyadék olajozza a porcokat. Nagy fájdalmaim vannak. Köszönöm mihamarabbi válaszát.
2011. 03. 13. | 10:41

Kedves Kérdező! Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Olvasva a korábbi vizsgálatok eredményeit, úgy gondolom, hogy a lúdtalp csak egy a sok gond közül. Sokkal inkább az ízületi porcok érintettsége, és a gyűrűporcok sérülése ami a panaszait okozhatja. Csodálkozom, hogy ennyi eredménytelen kezelés után nem készült MR vizsgálat, illetve nem végeztek egy ízületi tükrözést a pontos diagnózis kiderítésére. Azt tanácsolom, keressen fel egy másik ortopédiai szakrendelést, a legjobb lenne, ha valamelyik nagyobb ortopédiai osztály, vagy egyetemi klinika rendelésére menne el, ahol panaszai előadása után ismételt vizsgálatokkal, esetleg az ízületi tükrözéssel meg tudják állapítani és oldani is a problémáját! Addig is ússzon, kerékpározzon, mert ez biztosítja, hogy ne “rozsdásodjanak be” az ízületei!

Orvosszakértő 2011. 03. 17. | 12:16
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close