Térdfájdalom, gyulladás

Orvos válaszol rovat
Jó napot kívánok!
Édesanyám 49 éves, a térde fáj már több, mint fél éve. A házi orvos reuma krémet ajánlott neki, de volt kivizsgáláson, nincs reumája. Volt egy sportorvosnál, aki ultrahanggal megvizsgálta és a következő diagnózist mondta:
-Egy régebbi gyulladás meg van kristályosodva és ettől fáj a térd.
Kapott kezelést, kezelték árammal, lézerrel, ultrahangos masszázzsal, de sajnos nem segített neki és az anyagiak miatt sem tudta folytatni a kezelés ezért a sportorvos azt ajánlotta neki, hogy naponta háromszor masszírozza ruhába csavart darabos jéggel. Sajnos ez sem segít neki, ezért kérem a maguk tanácsát, félek, hogy anyukám egy napon majd már nem bír a lábára állni.
2012. 09. 09. | 23:05

Kedves Kérdező!
Vizsgálat nélkül, illetve a korábbi dokumentációk és leletek ismeretének hiányában nehéz megfelelő tanácsot adni. Az Ön által leírtak nem utalnak egyértelműen egy betegségre. Úgy gondolom nem jó helyen kezdte az édesanyja a kivizsgálásokat. Azt tanácsolom keressenek fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol a különböző vizsgálatok után pontosabb választ fognak adni. Panaszai hátterében porckopás, porcszakadás, ízületi gyulladás egyaránt állhat. Elképzelhető, hogy a vizsgálatok után ízületi tükrözést fognak ajánlani, mely során nem csak 100%-os diagnózishoz lehet jutni, de az elváltozások nagy részét is el lehet látni.

Orvosszakértő 2012. 09. 12. | 16:10
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close