Rendszeres izomrángás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor úr/-nő!

A problémám a rendszeresen visszatérő izomrángás, -lüktetés. Az elmúlt két-három évben főként a talpam bizonyos területein, a vádlimban és a kézfejemben tapasztaltam. Egy izom kb. egy hónapig rángatózik, aztán néhány hétig semmi ilyesmit nem tapasztalok, majd egy újabb területen egy másik izom kezd bele egy hónapnyi „táncba”. Ez alatt az idő alatt minden nap jelentkezik a lüktetés, olykor egész nap, olykor csak esténként.

21 éves nő vagyok, rendszeresen sportolok. Orvosnál még nem jártam ezzel a panaszommal, de jelenleg is rángatózik egy izom az alsó lábszáramban, és már kezd nagyon irritálóvá válni a dolog.

Amennyiben tudna segíteni abban, hogy mi lehet a probléma gyökere vagy, hogy hova fordulhatok vele és mire számíthatok, nagyon hálás lennék.
2011. 11. 25. | 20:48

Kedves Kérdező!
Mindenképpen neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, de előtte mindenképpen célszerű lenne egy labor vizsgálat is. Lehet a rángatózás oka az izmok működéséhez szükséges ionok pl. calcium, magnezium hiánya, lehet az ok az izom túlerőltetése, túlnyújtása is. Próbáljon meg magnéziumot és kalciumot szedni és ha a panaszai ezt követően is fennállnak, keressen fel egy neurológiai szakrendelést.

Orvosszakértő 2011. 11. 28. | 15:10
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close