Mitől lehet a göb az ujjamon?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
A problémám tavaly jelentkezett először, akkor is a téli időszakban. Először csak egy kis göböt vettem észre az egyik ujjamon, ami később bedagadt, és szinte minden ujjamra átterjedt, vagy kihatott. Majd ahogy jött a jobb idő, a panaszok elmúltak.
Idén, sajnos ugyanígy kezdődött, de már a lábujjaimon is jelentkezett. A fájdalom erős, szúrásszerű, mintha tűvel szurkálnák. Ez a fájdalom, csak akkor jelentkezik, ha a kinti hideg után, valahová meleg helyiségbe megyek, és töltök ott el több időt.
Nincsenek ellilulva az ujjaim, mindössze pirosak.
Tavaly voltam orvosnál, aki azt mondta, hogy ízületi gyulladás. Ha az lenne, akkor miért jelentkezik a lábujjaimon is? Miért csak akkor, ha jön a tél?
Tanácstalan vagyok. Kérem segítsen!
Egy 26 éves elkeseredett lány.
2010. 11. 25. | 21:54

Kedves Kérdező!
Az is fontos információ lett volna, hogy az ujjának melyik részén jelentkezik a göb, melyik kis ízület szokott beduzzadni. Lehetséges, hogy a hideg-hatással van összefüggésben a panasza, azonban tudni kell, hogy az ízületi gyulladás is általában romlik a hideg idővel. Ki kell mindenesetre vizsgálni. Meg kellene mutatni reumatológusnak, illetve szükséges egy laborvizsgálat a gyulladás kizárására.

Orvosszakértő 2010. 11. 30. | 15:20
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close