Lovaglóizom

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Sportolok (foci, futás). Hat hónapja minden sportolás után kb. 2-3 óra múlva fájdalmat érzel mindkét lovaglóizmom környékén az combhajlatban. A fájdalom három nap múlva enyhül annyira, hogy akkor újra tudok játszani. A mérkőzés közben nincs is semmi baj, érzem ugyan egy kicsit a fájdalmat a labda rúgása közben, de mikor bemelegedik az izom eltűnik a fájdalom is. Mikor vége a focinak otthon ahogy írtam korábban két-három óra múlva újra előjön a fájdalom a lábam között és három napig megint fáj.
Voltam már vele orvosnál: traumatológián, urológián, ultrahangon, ortopédián, pihentettem is egy hónapot folyamatosan. Ortopéd sebésztől kaptam egy alkalommal egy szteroid injekciót is, ami a beadás után nagyon jó volt szinte eltűnt a fájdalom is, de egy hét múlva ott voltam ahol első napon. Legutóbb csípő Mr vizsgálaton voltam, de azt írták, hogy a lovaglóizom környezetében sem az izmokon, sem az inakon, csonton kóros elváltozás nem látható. Véleménye szerint mi lehet a probléma és hová tudnék vele fordulni?
2012. 08. 08. | 08:51

Kedves Kérdező!
Vizsgálat nélkül, illetve az összes dokumentáció ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. Leírása alapján egyértelmű anatómiai ok nem áll a háttérben. Valószínűleg élettani, vérellátási okok illetve beidegzési eltérések eredményezhetik panaszait. Ezen eltérések nagy része nehezen megfogható, gondolni kell rá és kezelni. Azt javaslom, ha mindenképpen az átlagosnál intenzívebben szeretne sportolni akkor keressen fel egy sportorvosi szakrendelést, ahol a megfelelő szakértelemmel és a megfelelő vizsgálatokkal pontosabb választ tudnak majd Önnek adni.

Orvosszakértő 2012. 08. 09. | 14:25
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close