Lábfájdalom csontkinövéstől

Orvos válaszol rovat
3 hónappal ezelőtt elkezdett fájni a bal, majd a jobb talpam a sarok és a talp találkozásánál. Ez sajnos azóta is fáj, igaz volt már olyan is, hogy a lábszáram is fájt. Gondolom kisugárzott. Majd a kezemben is előfordult a fájdalom, de mondhatom, hogy az inkább olyan "vándorfájás", mivel az elmúlt, majd újabb helyen jelentkezett. A talpamnál viszont mindennapi reggel felkelek és amikor felállok rögtön érzem egészen az esti lefekvésig. Voltam orvosnál nem tudott semmit mondani erre. Szeretném megkérdezni, hogy ezzel kapcsolatban van e lehetőség a gyógyulásra vagy már ezzel kell élnem életem végéig? Ennek nem örülnék.

Szerettem sportolni, mindig aktív életet éltem, de ez annyira gátol mindenben, hogy már nagyon el vagyok keseredve. Futni, tornázni nem tudok, csak sétálni, de néha az is nagyon rossz és kimerítő, mivel folyamatosan fájdalmat érzek. Ha létezik erre valami gyógymód, kérem segítsenek. Köszönöm előre is!
2012. 10. 10. | 20:04

Kedves Kérdező! Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján nagy a valószínűsége, hogy csontkinövés van a sarokcsonton, vagy a talpi kötőszövetes lemez van begyulladva. Pontos diagnózishoz és a megfelelő kezeléshez röntgen és egyéb vizsgálatokra van szükség, ezért mindenképpen keressen fel egy ortopédiai szakrendelést.

Orvosszakértő 2012. 10. 14. | 21:37
close