Izomszakadás (sportoló)

Orvos válaszol rovat
8 évig verseny aerobikoztam, majd abba hagytam 4 éve, és 2 hónapja újra kezdtem! Sajnos az első hónapban a jobb combomban az izom (hátul és belül) részlegesen elszakadt, majd két hetet kihagytam. Sokkal jobb lett, szinte már mindent tudtam csinálni, nem is fájt már, de sajnos 1 napja újra meghúztam, de ugyan azt éreztem, mint amikor részlegesen elszakadt. Szúró fájdalmat, később pedig lüktető érzést! A menés is fáj, izomból nem tudom emelni a lábamat, csak ha a saját kezemmel arrébb rakom a lábamat. Fogalmam sincs mit csináljak, mert a héten számítanak rám, EB-re készülünk amely áprlis 1-én lesz.
Traumeel tablettát szedek, és kenem traumeel kenőccsel. Olvastam hogy a hideg-meleg jót tesz neki, ez igaz? Mi tévő legyek? Nem hagyhatom cserben a csapatomat! (minden nap 3-5 órát edzünk)
2012. 03. 06. | 12:19

Kedves Kérdező!
Az volt a legnagyobb hiba, hogy csak 2 hetet pihentette. Ha egyértelműen igazolódik szakadás 4 hét pihentetésre van szükség a gyógyuláshoz. Túl korán kezdte meg a sérülést követő aktivitást. Jelen helyzetben célszerű lenne egy ismételt ultrahang vizsgálat, hogy kiderüljön az előző sérülés állapota és az új sérülés helye és jellege, és annak megfelelően kellene kezelni. Azt javaslom keressen fel egy baleseti, vagy sportszakrendelést.

Orvosszakértő 2012. 03. 10. | 08:02
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close