Idegen érzés a lábamban

Orvos válaszol rovat
Folyamatos ülőmunkát végzek. Egyik reggel maró fájdalmat éreztem a jobb combizom külső oldalán. Zsibbadni kezdett a lábam, kirázott a hideg, a fájdalom helyén pedig meleget éreztem. A fájdalom idővel elmúlt, egy furcsa, idegen érzés viszont megmaradt. Nappal nem jelentkeztek a tünetek.
Felkerestem az orvosomat, aki átmozgatta a lábamat, elvégezte a reflexvizsgálatot, majd a gerincröntgen következett. Fizikoterápia lett az egész eredménye. Kiderült, hogy nem megfelelőek a csigolyáim közötti távolságok.
Magas vérnyomásom van, használok erre csökkentőt. Az orvos a fájós combomra gyulladáscsökkentő gélt írt ki, gyógyszert is javasolt. Aggódom. Félek az éjszakától. Mit tehetek?
2010. 10. 18. | 15:01

Tisztelt Kérdező!

Helyesen járt el az orvosa, a zsibbadásos panaszok és a fonákérzés oka leginkább a csigolyák meszesedése, a kilépő ideggyök érintettsége. Úgy gondolom, megfelelő a terápia.

Akkor szükséges az ultrahang vizsgálat, ha felmerül a gyanú valamilyen térfoglaló folyamatra. Ilyen lehet például a folyadékgyülem, cysta, esetleg tályog. Az ön által felsorolt tünetek nem erre utalnak. Önnél a gerinc eltéréséről van szó. Szedje a gyógyszereket és használja a gélt!

Orvosszakértő 2010. 10. 18. | 15:03
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close