Edzés utáni hátfájás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Rendszeresen végzek edzéseket kondi-teremben. Előző héten hát edzést követő második napon mellre edzettem, ami kicsit terheli a hátat. A bemelegítésnél a bal felső része a trapézizomnak egy pillanatra fájt, mintha meghúzódott volna, de azonnal el is múlt. Szombat hajnalban nagyon erős fájdalmat éreztem, ami miatt aludni se tudtam. A fájdalom a trapézizom bal-középső részénél, a hátam közepénél jelentkezett a gerinchez közel. Az első gondolatom idegbecsípődés volt, de mivel tökéletesen tudtam mozogni és a derekamban már régebben jelentkező lumbágót ismerem, elvetettem a lehetőségét.

Masszázs és pihentetés mellett javult a helyzet, de ilyen jellegű problémám évente egyszer biztos akad. Nem tudom, hogy ez az éles, nagyrészt egy pontban (és körülötte) jelentkező fájdalom a megerőltetés miatt van 100%-ban vagy köze lehet-e valamilyen gerinc problémának?

Ön szerint érdemes komolyabban foglalkozni ezzel és esetleg röntgent kérni? Lehet, hogy az ilyen fájdalom nem csak az izom megerőltetése miatt van?

Előre is köszönöm válaszát!
2011. 03. 08. | 16:32

Kedves Kérdező!

Vizsgálat nélkül pontos választ nem tudok adni. Azok a lehetőségek amiket felvetett mind szóba jöhetnek. Látatlanban én arra gondolok, hogy izomhúzódás, vagy egy kis fokú részleges izomszakadás állhat a háttérben. Ideg, vagy gerinc eredetű baj esetén más tüneteknek is jelentkeznie kellene, ami szerencsére nem áll fenn. Én azt javasolnám, hogy keressen fel egy baleseti, vagy ortopédiai szakrendelést, ahol vizsgálatokkal röntgen és ultrahang pontosabb választ tudnak adni Önnek.

Orvosszakértő 2011. 03. 10. | 13:16
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close