Bordaporcfájdalom

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy kb 1hónapja (pontosan dec. 26-án) valószínű, hogy ütés hatására el kezdett fájni a bordám a jobb oldalamon. Vagyis a bordaporc. Nyomásra nagyon érzékeny, mai napig. Eleinte, kb. jó 1-1,5 hétig annyira fájt, hogy levegőt is nehezen vettem, jobb oldalamon aludni nem tudtam, mivel mozgásra el kezdett fájni. A fájdalom kezdete után 3nappal elmentem orvoshoz. Csináltak egy röntgent, de az nem mutatott ki úgymond semmit. Az orvosom azt mondta, felhív, ha komoly a baj és ha talál valamit. Erre nem került sor. Az orvos azt mondta, ha repedés, vagy zúzódás, az majd begyógyul magától.
A kérdésem az lenne: mit tegyek, ha azóta is kellemetlen fájdalmat érzek? Miért érzem még mindig és mennyi idő kell a gyógyuláshoz? Befásliztam egy ideig. Nem tudom, volt e értelme, de kellemesebb volt és megnyugtató. Ezzel nem okoztam magamnak rosszat ugye?
Se gyógyszert, se semmit nem kaptam. A fájdalom már más, nyomásra még mindig fáj, de időszakos, tudok rajta aludni, hajolni, guggolni. Viszont ha fordulok, akkor fáj. Lehet nem is a bordámmal van a gond? Mit tegyek? Menjek vissza újra az orvoshoz?
Mire számítsak?
2012. 02. 02. | 20:37

Kedves Kérdező!
Amennyiben komolyabb probléma lett volna ezt a röntgen kimutatja. Helyileg alkalmazzon gyulladáscsökkentő krémet. Amennyiben a fájdalom fokozódna keressen fel reumatológiai szakrendelést.

Orvosszakértő 2012. 02. 05. | 17:20
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close